Наставникът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш обяви след поражението с 0:2 от Ботев на тежкия терен във Враца, че ако искаме да имаме някакъв футболен продукт, трябва значително да се подобри спортната база. Треньорът на “смърфовете” припомни какво пропагандираше Станимир Стоилов преди години и припомни, че тогава някои хора са му се смеели.

“Поздравявам домакините. Опитаха се да създадат някакви условия. Преди мача си казах мнението, че няма смисъл от такъв футбол. Преди 10-15 години Станимир Стоилов призова да се оправят терените, те му се смяха. Домакините ни победиха с това, че вкараха два гола. На нас ни отмениха три гола. От доста време забелязвам тенденция срещу Локомотив. Развиваме се футболно и се взимат мерки. Играта с ръка в наказателното поле какво е? Не ме е яд за загубата, а за футболистите, защото се трудят. На тези терени всичко се обезсмисля. От момента, в който разбрах, че се натиска да се играе този мач, промених състава. Всичко отиде по дяволите.

Някой треньор, който е по водна топка, ски, борба, можеше да води този мач. Няма какво да говоря спортно-технически”, каза Томаш.