Руският футболист на Ботев Михаил Прокопиев, който е звезда в Тик Ток с над един милион последователи сподели вижданията си в Телеграм за лагера на клуба в Дубай. Прокопиев недоволства от това, че въобще не е бил пуснат в игра в контролата срещу Спартак Москва. 

Припомняме, че Прокопиев няма картотека за елита, защото Ботев има прекалено много играчи, които нямат паспорти от страни от ЕС. С трансфера на Емануел Току обаче, който беше един от играчите извън ЕС, се освободи едно място и той може да бъде картотекиран за втория полусезон. 

Ето какво написа той: 

Летим в самолета и се замислих по тази тема: Защо аз, който вече 14 години играя футбол под ръководството на повече от 10 квалифицирани треньори, все още продължавам да вълнувам от това, че не са ме пуснали в някой мач? Всъщност, спрях да реагирам силно емоционално на лоши житейски ситуации, защото си мисля така: "е, вече се случи, защо сега трябва да бъдеш много тъжен и да разсъждаваш", просто ще отмине. Но сега, след 3 години отново се сблъсках със ситуация, в която не ме пуснаха да играя в мач и това все още не е отминало в мен.

Това на снимката е от тренировка след мача с Урал: За първи път започвам да се чувствам комфортно. Увереността на треньора, направих два поредни не лоши двубоя, всичко постепенно се подобрява. След 24 часа всичко се променя и започва някакъв вид поведение: Ще проявявам недоволство по време на тренировка, повече от обикновено ще демонстрирам лошото си настроение и т.н. Разбрах, че не съм сред титулярите, защото имаше възстановителна тренировка. Но в такива лагери и след последователен напредък би било логично да те пробват в най-сериозната контролна среща. И най-глупавото е, че абсолютно разбирам, че след това за мен определено няма да е по-добра ситуацията, но за начало е това...