Ботев не успя да победи Славия в мача от поредния кръг на Първа лига в Коматево. Двата отбора завършиха 1:1, а белите доказаха, че са неудобен противник на канарчетата, въпреки че първия мач в София бе спечелен от Ботев. Домакините губеха на полувремето, а в ролята на спасител отново влезе нападателят Стивън Петков, който изравни буквално секунди, след като се появи в игра. Не за пръв път Петков бележи решителен гол за Ботев.

Жълто-черните започнаха активно и още в 3-та минута удар на Бризола профуча покрай вратата. Постепенно гостите се организираха и затвориха подстъпите към вратата си. Те дори вкараха гол в 26-та минута. Тогава Мба проби отдясно и върна към Минчев, който простреля Чворович с хубав удар от 25 метра. Попадението смути канарчетата и до края на полувремето те така и не можаха да се опомнят от шока. В средата на терена се чувстваше липсата на наказания капитан Лъчо Балтанов. Неделев се опитваше да обстрелва отдалеч младия страж Стергиакис, но без особен успех. Ударът му секунди преди почивката обаче бе един от най-красивите моменти в мача.

През второто полувреме Ботев излезе преобразен и натисна здраво. Неделев продължи с далечните шутове, а след него извеждащ пас Виана едва не изравни. Все пак домакините се разписаха в 64-та минута. След корнер отляво топката мина през куп от играчи и току що влезлият Стивън Петков засече в мрежата от непосредствена близост. До края мачът продължи много оспорвано, но до нов гол не се стигна. В края за два червени картона бяха изгонени Пламен Димов от домакините и Емил Мартинов от тима на белите.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - СЛАВИЯ 1:1

0:1 Минчев (26)

1:1 Петков (64)

БОТЕВ (4-1-4-1): Чворович; Панов, Р. Терзиев, Димов, Й. Минев; Меледже; Неделев, Бризола, С. Юсеин, Ндонгала; Виана

Старши треньор: Н. Киров

СЛАВИЯ (4-2-3-1): Стергиакис; Ндонг, А. Христов, К. Велков, Абуд; Мартинов, С. Велев; Мба, И. Минчев, Г. Иванов; И. Димитров

Старши треньор: З. Загорчич

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов

СТАДИОН: “Ботев 1912”, Коматево

Ето и реакциите след мача във видеото на ТРАФИК ТВ: