Дните на Станислав Генчев начело на Ботев Пловдив изглеждат преброени, пише "Тема Спорт". Младият старши треньор пое "канарчетата" това лято, но засега резултатите не са на негова страна – 2 равенства и 2 загуби, и двете на "Колежа“.

Отскоро клубът назначи за спортен директор поляка Артур Платек. Той е работил и в немския гранд Борусия Дортмунд. 

Слабото начало на кампанията изглежда е разклатило сериозно стола на Генчев. В събота от 19:00 часа "жълто-черните" гостуват на Хебър. Именно воденият от Любослав Пенев тим може да реши съдбата на треньора на Ботев. Нова издънка почти сигурно ще означава, че бившият наставник на Локо София и Лудогорец ще се лиши от поста си.

Приближени до делата в клуба споделят, че полякът Платек вече работи по намирането на опции за нов старши треньор при положение, че се стигне до раздяла. След последната загуба от Арда у дома феновете на Ботев категорично обявиха, че застават зад Станислав Генчев.

Интересното е, че преди година, след 4 изиграни шампионатни двубоя, жълто-черните имаха 4 загуби. Картината не се е променила особено за този период, въпреки двете точки в актива сега.

Генчев не е докрай доволен от лятната селекция. Вероятността да продължи начело на "канарчетата" при грешна стъпка и в Пазарджик не е много голяма.

Пенев вече е водил веднъж Ботев, но то беше за едва няколко седмици и единственият мач, в който той беше начело на клуба беше успеха с 4:0 срещу Либертас в Лига Европа.