Ботев се завръща в Пловдив за домакински мачове, след като над месец имаше само гостувания в родния ни елит, тимът ще приеме Левски в дербито на кръга, а двубоят започва в 20:00ч. на Колежа

Заради промяната на кръговете Ботев имаше 4 поредни гостувания и за последно домакинства в Пловдив на 24 август, когато загуби от Спартак Варна. Тимът обаче домакинства на базата си в Коматево, заради лошото тревно покритие на Колежа. 

Иначе последният мач на Ботев на Колежа беше на 18 август, когато тимът победи Хебър с 1:0, а любопитно е, че тогава тимът се водеше гост, защото течеше ремонт на тревата на стадиона в Пазарджик. 

В миналия кръг Ботев победи с 1:0 ЦСКА 1948 и записа 6-та си победа като гост от началото на сезона, а Левски се справи у дома с Арда с 2:1. 

В класирането Ботев е четвърти с 19 точки, а Левски е втори с 25 точки.

Двубоят ще бъде няколко дни преди официалната премиера на филма за Гунди, на който двата отбора са и партньори. Актьорът, който играе Гунди - Павел Иванов ще бъде официален гост на двубоя.

Левски и Ботев се срещнаха в първия мач на Ботев при завръщането на Колежа в края на април миналата година, когато Левски победи с 1:0.

За Ботев трайно контузени са Андрей Йорданов, Георги Николов и Антъти Уджа. След наказание се завръща Йонас Там.

Съдия на мача ще е Никола Попов.

Вероятни състави: 

Ботев: Ханс Кристиан Бернат, Николай Минков, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Янис Карабельов, Антонио Перера, Ехидже Укаки, Ивелин Попов, Кристиан Нвачукву, Алекса Мараш

Левски: Матей Маркович, Келиан ван дер Кап, Кристиан Димитров, Цунами, Карлос Охене, Алдаир Невес, Асими Фадига, Евертон Бала, Майкон, Мустафа Сангаре, Александър Колев