Ботев гостува днес на Етър в двубой от 7-ия кръг. Двубоят започва в 19:00ч. на стадион "Ивайло" във Велико Търново. 

Ботев е в уникална криза и след първи 6 кръга е без победа - две равенства и 4 загуби. В началото на седмица беше освободен треньорът Станислав Генчев, а временен наставник е Рафаел Перейра, който ще води тима днес. 

Пловдивчани ще се изправят срещу друг отбор, който също няма победа от началото на сезона - Етър. 

След слабите игри от началото на сезона бултрасите заявиха, че дават ултиматум на собственика Зингаревич за следващите два мача от първенството. Ако не видят промяна бултрасите ще снемат изцяло доверието си от собственика на клуба.

В класирането Ботев 14-ти с 2 точки, а Етър е на последното с една точка. С една точка е и Пирин на 15-та позиция, а трите отбори са единствените, които все още нямат победа от началото на сезона. 

В миналия кръг Ботев загуби у дома от Крумовград с 1:2, а Етър загуби с 0:1 от ЦСКА 1948. 

В първия отбор на Ботев беше върнат Антоан Бароан и е много вероятно той да играе в днешния мач, но да влезе като резерва. След наказания се завръща Джеймс Етоо. Трайно контузени са Дилан Мертенс и Мохамед Брахими. 

Преди двубоя Етър продаде играча си Денислав Ангелов в белгийския Аалст.

Съдия на двубоя ще е Станислав Тодоров. 

Вероятни състави: 

Етър: Мартин Величков, Валери Христов, Пламен Димов, Георги Ангелов, Мартин Николов, Янко Ангелов, Мартин Моран, Кольо Станев, Шахредин Букхолда, Владислав Найденов, Мартин Тошев

Ботев: Хидает Ханкич, Николай Минков, Станислав Работов, Йонас Там, Константинос Балоянис, Янис Карабельов, Джеймс Етоо, Самуел Акере, Ивелин Попов, Красиан Колев, Мартин Секулич