Нападателят на Ботев Антоан Бароан беше пратен да тренира с дубъла през тази седмица, защото отказа трансфер. Към Бароан имаше сериозна оферта от Египет, а според информациите той е бил желан и от руски отбор. 

Нападателят обаче отказа да отиде в двете държави и реши да остане в Ботев. Това не се хареса на шефовете на клуба и те го пратиха в дубъла. Вчера треньорът Бруно Балтазар каза, че решението е на по-високо ниво и не е негово. 

Вчера Бароан изгледа контролата на Ботев срещу Гигант спечелена с 8:0 от централната трибуна на клубната база. 

Все още обаче не е ясно дали той ще пътува за Дубай или ще остане да се подготвя с дубъла на клубната база в Коматево. 

Любопитно е, че Бароан беше пред гонене от Ботев общо три пъти, но и при трите остана, а през първия полусезон стана и голмайстор на отбора. 

Иначе Ботев имаше доста кадрови проблеми - Реда Рабей се оказа с коронавируса, което не му позволи да се включи в подготовката на отбора до момента. Халфа се очакваше да се прибере в Пловдив снощи и да пътува за Дубай. С настинка са Тодор Неделев, Димитър Тонев и Хадайет Ханкич, а с лека травма е Виктор Генев. Трайно контузени са Станислав Работов и Антонио Перера. 

Балтазар обяви, че ще пътува с група от 26 играчи за Дубай, но има и проблеми с визите на някои от играчите на клуба и все още не е ясен точният списък, който трябва да бъде готов днес. 

Ботев заминава за подготвителния лагер утре и там ще изиграе общо три контроли.