Вчера Ботев записа равенство срещу последния Спартак Варна у дома - 1:1. Този резултат изнерви до краен предел феновете, които поискаха оставките на треньорския щаб и искаха обяснение от играчите за слабите резултати. 

Пловдивчани са в серия от 4 поредни мача без победа - две равенства и две загуби, а последният успех беше на 4 март като гост на Черно море с 2:1. 

Гафът срещу последния вчера донесе и още една лоша новина за "канарчетата". Четири кръга преди края на редовния сезон те все още не са се осигури оставането в елита. Предвид това, че през миналия сезон Ботев беше трети и записа най-доброто си класиране от 27 години насам някак нелогично изглежда тимът да се бори за оставане през тази кампания, но това е факт. 

В момента Ботев е 10-ти с 28 точки и на само 4 от Ботев Враца и Берое. 10-ят си осигурява участие в плейофите от 7-мо до 10-то място и ще си спести борбата за оцеляване. Отборите от 11-то до 16-то място ще играят в плейофите за оставането си в елита. Предвид бюджета, с който разполага тима и цялата организация в него ще е изключително срамно отборът да играе за оцеляване. 

Клубът очаква с нетърпение завръщането на Колежа, но големият въпрос е дали след първия мач стадионът ще се пълни, предвид изключително слабите игри на отбора. 

Ужасяваща е и защитата, а пловдивчани имат допуснати 35 гола до момента. За сметка това 14-ят Пирин има допуснати по-малко попадения - 33. 

Сезонът до момента обаче показва и още една ужасна тенденция, а тя, че Ботев загуби и от трите новака през този сезон - Хебър, Спартак Варна и Септември София. Поражението от Хебър дойде като домакин, а от останалите два отбора като гост. Вчера Ботев не успя да победи за втори път през сезона срещу последния Спартак Варна, след като загуби във Варна, а вчера направи 1:1 в Пловдив. 

През зимата Ботев се раздели с половината си титуляри - Неделев, Току, Ману, Брахими и Рабей вече не са част от отбора и това определено се отрази. Странно тимът привлече само един нов - Красиан Колев, въпреки че трансферира цели петима основни играчи. Логично дойдоха и проблемите в нападение. В отсъствието на Ману, Току, Брахими и Неделев "канарите" създават малко положения, а от началото на годината само веднъж успяха да вкарат два гола в един мач в общо 8 срещи в елита до момента. 

За Ботев предстои гостуване на Славия, домакинство на Левски, а в тази среща ще се открие и Колежа, гостуване на Пирин и домакинство на Лудогорец. Ако в тези срещи тимът не запише поне една победа е много вероятно да изпадне в групата от 11-то до 16-то място и да се бори за оцеляване. Берое изглежда като най-голям конкурент, защото има срещи с Пирин и Хебър и ако успее да ги вземе и Ботев се издъни може и да се качи в горната група. Ботев Враца има далеч по-тежка програма. 

Единствената хубава новина е, че все още всичко е в ръцете на Ботев и тимът не зависи от други отбори, но трябва да печели точки, нещо което не се случва често през този сезон. 

Феновете на Ботев привикаха футболистите след гафа срещу последния

Ботев се издъни срещу последния в последния си мач в КоматевоПловдивчани направиха 1:1 при домакинството си на Спартак Варна

Бруно Балтазар: Ще продължаваме да работим, нормално е феновете да са ядосаниТреньорът на Ботев след мача със Спартак Варна