Сдружение ПФК Ботев Пловдив разясни за акциите на ТЦ-ИМЕ и обяви, че до средата на февруари трябва да бъдат събрани въпросните 100 000 лева. Припомняме, че кампанията „100% Ботев Пловдив“ започна миналата седмица и до днес са събрани 13% от нужната сума. 
 
Ето какво написаха от Сдружението:
 
На фона на стартиралата успешно кампания „100% Ботев Пловдив“ Сдружение ПФК Ботев отговаря на някои от най-важните въпроси, възникнали около инициативата.
 
Каква точно е целта на кампанията?
 
- Целта е 39-те процента от акциите на Ботев Пловдив, които са собственост на ТЦ-ИМЕ, да бъдат откупени от Сдружение ПФК Ботев и впоследствие предоставени на кандидат-купувача на клуба с условие за обратно откупуване. Цялата кампания е съгласувана с представителите на г-н Антон Зингаревич.
 
Каква точно сума и до кога трябва да се събере?
 
- До средата на февруари трябва да бъдат събрани 100 000 лв.
 
Защо да подкрепим кампанията? Защо отново да даваме пари?
 
- Докато тези акции са собственост на външна фирма, при това в несъстоятелност, съществува реален риск Общото събрание на акционерите в Ботев да се провали (както се е случвало нееднократно) при неявяване на неин представител. От друга страна, при придобиването на тези акции сключването с кандидат-купувача на договор за обратно откупуване осигурява лесното им връщане, без за тях да се иска непосилна сума.