Реферът Стефан Апостолов буквално ограби Ботев в домакинския мач срещу Берое, завършил 1:1. Той отмени чист гол на канарчетата в края на срещата, свирна спорна дузпа за Берое в началото, която заралии пропуснаха, и не видя нарисуван червен картон на Кохей Като за удар с лакът срещу Ндонгала. Това бе 4-то поредно равенство на Ботев, а нападателят на Берое Мартин Камбуров излезе еднолично на 3-то място във вечната ранглиста на голмайсторите в родния елит. Той изравни в 83-та минута и вече има 195 попадения - с едно повече от легендата на Ботев Динко Дерменджиев и с едно по-малко от втория Наско Сираков. На първо място е Петър Жеков с 253 гола.

През първото полувреме Ботев имаше трудности с организираната игра на гостите, които владееха средата на терена и държаха далеч нападателите на канарчетата. Старозагорци дори можеха да поведат в резултата, но пропуснаха дузпа. В 25-та минута след едно центриране отдясно Еуженио игра с топката, Панов разпери лявата си ръка, коженото кълбо се удари в областта на рамото му и реферът Стефан Апостолов отсъди 11-метров наказателен удар. Вратарят Чворович обаче реагира отлично и изби удара от бялата точка на Мартин Райнов. Този пропуск подейства стимулиращо на домакините, които се хвърлиха с по-голямо желание. В 35-та минута Неделев изпълни коварно пряк свободен удар отляво, вратарят Перниш не можа да избие добре и връхлитащият Балтанов откри резултата.

През второто полувреме Ботев заигра още по-добре и можеше да реши мача в своя полза, но направи куп пропуски. Най-напред Виана излезе сам срещу вратаря, но стреля в него. След това Перниш с последни усилия изби удар на Ндонгала. Лазар Марин също пропусна, както и Густаво Алфонсо, който проби отлично, но не можа да намери Стивън Петков. Максимата, че когато не вкарваш, ще ти вкарат, се оправда и в този мач. В 83-та минута влезлият Камбуров с глава изравни след центриране отдясно.

Последва натиск на канарчетата и две минути по-късно те вкараха гол, който бе несправедливо отменен. След центриране от корнер отдясно Перниш не успя да улови и Балтанов с глава порази мрежата отблизо. С вратаря скочиха Пламен Димов и Стивън Петков, но на повторенията се видя, че нямаше съприкосновение, а реферът даде фаул срещу Перниш. Последва още един пропуск на Ботев - Стивън Петков бе изведен от Неделев сам срещу вратаря, но стреля над гредата.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - БЕРОЕ 1:1
1:0 Балтанов (35)
1:1 Камбуров (83)

Стартови състави:

БОТЕВ (4-1-4-1): Чворович; Панов, Димов, Й. Минев, Марин; Меледже; Неделев, Балтанов, Густаво, Ндонгала; Виана
Старши треньор: Н. Киров
БЕРОЕ (4-2-3-1): Перниш; М. Желев, Виданов, Хаджиев, Леони; Охене, Райнов; П. Еуженио, Като, Карачанаков; Негруц
Старши треньор: А. Томаш

СЪДИЯ: Стефан Апостолов
СТАДИОН: “Ботев 1912”