Антон Зингаревич ще осигурява по 600 хиляди лева на месец за Ботев Пловдив. Такава е а договорката на руския бизнесмен, според която той ще придобие 99% от акциите на клуба, пише "Тема спорт". Официалното встъпване в длъжност се очаква да се случи на 20 януари, за когато е насрочено общото събрание на "канарчетата".

Отделно от това местни фирми са се ангажирали да осигуряват на жълто-черните по още 300 хиляди лева. Тоест месечният бюджет на Ботев ще бъде в размер на 900 хиляди лева. Като дръпнем чертата, ще видим, че годишните средства за клуба ще бъдат в размер на 10.8 милиона лева. Вече над 20 компании са заявили готовност да помагат на клуба. Преди дни Зингаревич обяви, че придобиването на Ботев е добре обмислена стратегия и вече има договорка за взимане на мажоритарния дял акции.

Той го направи пред сайта на датския втородивизионен Фремад Амагер - този клуб е негова собственост. От него в Ботев пристигна новият треньор Азрудин Валентич. Вчера официално бе представено и попълнение в щаба на специалиста. В него влиза хърватинът Сърджан Проданович, който е новият кондиционен треньор на канарчетата.

Вчера към жълто-черните се присъедини и Маркиньос Педросо. В началото на годината той претърпя операция от херния в родината си.