Собственикът на Локомотив София Иван Василев призна пред „Тема Спорт“, че знае, че Ботев Пловдив е търсил Станислав Генчев за старши треньор. Както е известно, наставникът на червено-черните е сред вариантите за нов такъв на канарчетата след освобождаването на Желко Копич. За целта обаче жълто-черните ще трябва да преговарят с железничарите, тъй като Генчев има договор до края на сезона.

„Положението си е старото – Генчев си е старши треньор на Локомотив София. Няма абсолютно нищо. На него от Ботев са му се обаждали миналата седмица. Било информативо. Може и да го искат, но той има договор с нас. Трябва да разговарят с мен. Нали се сещате, че няма как да го пусна без трансфер. За да го освободя трябва да се плати. Станислав е много коректен. Обади ми се и ми каза, че са го търсили. Ако има нещо сериозно трябва да разговарят с мен. Договорът му с Локомотив е до края на сезона. Засега няма нищо. А и ние нямаме и време, скоро ще започнем подготовка, предстоят ни лагера. На мен от Ботев никой не ми се е обаждал. До колкото разбирам те са ориентирани към чужденци“, коментира горещата тема собственикът на столичните железничари.

Според информациите от Ботев Пд са били готови да дадат тройно по-голяма заплата на Станислав Генчев и дългосрочен договор – за 3 години.

Опция е бил и Любослав Пенев, но той е отказал.

Така сред основните варианти остават сърбинът Неманя Миланов (51 г.), който бе начело на дубъла на канарчетата и 47-годишният хърватин Домагой Косич. Той в момента води руския Виста, който е издържан от Антон Зингаревич и оттам дойдоха някои от чуждестранните играчи на Ботев.

Интересното е, че още в първия пролетен кръг жълто-черните приемат Локомотив София. Двубоят е в уикенда на 11 февруари.