Ботев изпраща един изключително противоречив сезон. През тази година тимът се завръна на Колежа, но първите мачове на новия стадион бяха ужасяващи. Ботев откри стадиона в края на април, а чак на 1 септември записа първия си успех на новия стадион.

Полусезон на Ботев започна ужасяващо, както и завърши миналия сезон. Отборът започна доста добре в дербито срещу Локомотив, което завърши 1:1 и Ботев направи силен мач като гост. След това обаче тимът влезе в ужасяваща дупка и записа общо 6 поредни мача без победа, а между тях и три поражения на Колежа. Преди последния мач от лошата серия Ботев привлече Ивелин Попов, който буквално преобрази тима. В дебюта си той вкара за Крумовград, но Ботев загуби с 1:2, но точно след този мач свърши и негативната серия за тима.

След двубоят с Крумовград треньорът Станислав Генчев беше уволнен, а на негово място дойде Душан Керкез.

В края на август дойде първия успех за сезона, а в началото на септември Ботев победи с 3:1 Славия и за първи път постигна победа на новия стадион "Христо Ботев".

След това Ботев загуби от Левски, ЦСКА и ЦСКА 1948, но пък направи 2:2 като гост на Лудогорец.

След това от 21 октомври тимът буквално беше като преобразен, а в основата бяха Ивелин Попов и нигериецът Самуел Акере. Тимът записа 7 победи и две равенства. Класира се за четвъртфиналите в турнира за Купата, за която очаква жребия утре.

Ивелин Попов е футболистът на полусезона за Ботев

Безспорно именно Попов и Акере са играчите на полусезон за Ботев. Попето се отчете с 6 гола и 8 асистенции, а Акере с 5 попадения и 3 асистенции. Към тях се присъедини и нападателят Антоан Бароан, който записа 8 попадения и заедно с искания от Ботев Георги Николов от Хебър са лидери в голмайсторската листа на елита.

Ето и цифрите на полусезона на Ботев:

Класиране: 8-мо място 29 точки - 8 победи, 5 равенства, 7 загуби - 33:23 голова разлика 

С Купата на България 10 победи, 5 равенства, 7 загуби при голова разлика 40:25

Голмайстор: Антоан Бароан - 8 

С най-много асистенции: Ивелин Попов - 8

Най-много чисти мрежи: Хидайет Ханкич - 4

Най-добра серия: 4 поредни победи 

Най-голяма победа: Ботев - Локомотив София 6:0 

Дузпи: 6 изпълнени 5 вкарани 

Заб. в статистиката влизат и мачовете в турнира за Купата на България