Отборът на Ботев Пловдив постигна труден успех с 2:1 над Пирин Благоевград в среща от 14-ия кръг на Първа професионална лига. Първият гол в сблъсъка заби Станислав Костов, но играчите на Николай Киров показаха класа и стигнаха до пълен обрат. Тодор Неделев изравни, а резервата Стивън Петков реализира победното попадение за "канарчетата". 

Това е шести пореден мач без загуба за "жълто-черните". Ботев вече е само на точка от третото място в елита. Играчите на Милен Радуканов са на 11-о място.

Самата среща започна мечтано за домакините. Още в 7-ата минута бившият играч на "канарчетата" Станислав Костов засече центриране на Аймен Суда. Талантливият нападател заби своя четвърти гол от началото на сезона.

В 19-ата минута Фелипе Бризола пробва изстрел от далечна дистанция, но опитът му не затрудни Благой Макенджиев. В 22-ата минута "жълто-черните" изравниха, след като Дуде Ндонгала много хитро пусна пас към Тодор Неделев, който без да се замисли разстреля стража на домакините.

В 29-ата минута капитанът на гостите Лъчезар Балтанов отправи много коварен изстрел, който обаче бе спасен с вещина от Макенджиев. След това положение последваха доста скучни минути в Благоевград, през които нито един от двата тима не можа да стигне до голова ситуация.

Втората част започна по-добре за гостите. В 56-ата минута “канарчетата” организираха бърза атака през центъра. Топката се озова в Дуде Ндонгала, който шутира, но отново Макенджиев се намеси, за да спаси Пирин.

В 75-ата минута резервата Стивън Петков отново се превърна в главно действащо лице. Младият нападател засече с глава центриране на Йордан Минев. Юношата на Левски вкара четвъртия си гол от началото на сезона с "жълто-черния" екип.

Секунди преди края на срещата Радослав Кирилов бе близо до това да донесе точка на "орлетата", но крилото не успя да намери очертанията на вратата. Това бе и последната ситуация на стадион "Христо Ботев".

В следващия кръг Пирин (Благоевград) гостува на новака Септември (София), а Ботев приема Славия.