Ботев води преговори с Хебър за дължимите пари на Георги Николов, но той е футболист на тима, това обявиха от клуба по повод информацията, че Хебър не е получил нито лев от дължимата сума за нападателя и е подал жалба до Лицензионната комисия. Изпълнителният директор Алексей Киречек обаче не даде информация как проблемът ще бъде решен и кога ще започне плащането към Хебър. 

В същото време стана ясно, че трансферът на Слави Шопов е пропаднал и най-вероятно тимът ще се опита да го привлече през лятото. 

Платек не каза какво ще е бъдещето на Даниел Кайзер и Красиан Колев, като за Колев заяви, че има вероятност да отиде в друг клуб, но и да остане.

"Отборът направи добра подготовка и ни очаква първия мач за втория полусезон. Георги Николов е наш футболист и няма проблем с неговото картотекиране. Работим с Хебър по отношение на договора на Георги Николов и всички въпроси и той е наш играч", заяви изпълнителният директор Алексей Киречек. 

"Имаме списък с много играчи и не е само със Слави Шопов. Сега не е моментът, в който той ще дойде. Смятаме, че треньорът на вратарите ще избере най-добрата опция. Даниел Кайзер на този етап е футболист на Ботев. Целта ни е да играем в Европа. Имаме доста юноши в отбора, но решихме, че Гичев и Гелин не използваха своя шанс, а те го имаха и затова се разделихме с тях. Имаме още много време за договора на Керкез. Имахме вече разговори с президента и това е въпрос, който в момента се решава. Красиан Колев беше на тренировката днес, може би ще отиде в друг клуб, но има и вероятност да остане", каза спортният директор Артур Платек.