Ботев представи официално четвъртото си ново попълнения вратаря Хидайет Ханкич. Той ще бъде конкурент на Георги Аргилашки. Ханкич беше представен на брифинг, в който участва и изпълнителния директор Даниел Серехидо.

Ханкил е роден на 29 юни 1994г. и е австриец с босненски корени. Играл е в чешкия Млада Болеслав, австрийските Аустрия Залцбург, Блау-Вайс Линц, Вакер Инсбург, а за последно е пазил за румънския Ботошани. 

"Радвам се, че съм тук и се надявам, че ще оправдая доверието на треньорския щаб. Ботев е много голям клуб за България, той е известен и в Босна и в Австрия. Надявам се да направим добър шампионат и целта е да бъдем в първата шестица. Имах и други оферти от България, но не искат да назовавам от кои отбори. Пловдив ми направи хубаво впечатление. Допитах се и до играчи, които са играли срещу Ботев в Австрия. Те ми казаха, че Ботев има страхотни фенове и на мачовете има много хубава атмосфера. Треньорите и ръководството са изключителни професионалисти. Това е отбор, който има много ярки индивидуалности", заяви Ханкич при представянето си.