Капитанът на Ботев Пловдив Тодор Неделев беше награден за футболист номер 1 на 24-ти кръг в efbet Лига. На брифинга след награждаването той намекна, че обмисля трансфер в чужбина. 

„Подобна голяма пауза не е много приятно да почиваме две седмици. Искахме да изиграем бързо следващия мач след двете загуби. Такава е програмата, тренираме и се готвим за мача с ЦСКА. Виждате, че от зимата насам Левски играе страхотно. Направиха добър отбор и добър треньор. Имат предимство, защото гостуват на Славия и домакинстват на Лудогорец. Ние гостуваме на ЦСКА и приемаме Славия. Дори да спечелим и двата мача не зависи само от нас. Ще се надяваме на грешка на Левски“, каза Неделев по повод битката за третото място“, коментира Тошко.

Той заяви, че резултатът от финала за Купата ще повлияе и на Ботев. „Със сигурност ще повлияе. Отборът, който загуби купата, ще бъде в лошо настроение. Ако това е ЦСКА след 4 дни играят с нас. Прогноза за Купата не бих дал, защото в момента може Левски да са в по-добра форма, но е един мач, дерби, всичко става. По-добрият отбор да спечели“, добави капитанът на Ботев.

„Вече се напаснахме с новите футболисти, които дойдоха. Искаше се малко време. Мисля, че този сезон в началото играхме добре, сега не толкова добре, но постигаме резултати и следваме целите. Надявам се следващите два мача да покажем по-хубава игра и да ги спечелим. Не бих казал, че има умора. Случи се, че загубихме два мача. Важно е да играем в Европа. Последните години не сме били в тройката и това ще бъде успех за отбора и ще даде допълнително самочувствие. Дай боже да се класираме за Евротурнирите и да направим хубави мачове“, каза Неделев.

„Надявам се националният отбор да тръгне с две победи в Лигата на нациите. Трудни съперници. Македонците израснаха последните години. Спечелиха срещу топ отборите. Предстоят ни 4 тежки мача. След края на сезона ще има лека умора, но трябва да се адаптираме и да влезем на ниво национален отбор. Това ни е шансът да се класираме за голям форум“, заяви Неделев.

„Във всеки трансферен прозорец се говори за мой трансфер. Нека свършат мачовете за първенството. Има позвънявания от чужбина. След края на лагера с националния отбор ще седнем с ръководството и ще преценим. Ще бъде добре за мен, ако мога да изляза в чужбина и да се пробвам пак да постигна нещо. Повечето са от една и съща държава, но не искам да казвам държавата. Догодина ще навърша 30 години, където и да има оферта, ако е хубава, ще я приема. Засега от България нямам оферти. Отборите са разбрали и не вярвам да има позвънявания“, разкри той.

„Както виждате последните 11 години Лудогорец вземат играчи, които им трябват, за да станат шампиони. Имат цели, които гонят. Всички други казват, че ще се борят за титлата, правят селекция, но тя не е достатъчно добра, за да бутнат Лудогорец. Отборите с масата фенове искат да са на челните места, но се иска да се вземат по-скъпи футболисти, за да бутнеш Лудогорец от първото място“, завърши футболистът.