Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев бе избран за футболист №1 на месец август. Неделев коментира представянето на Ботев, бъдещето на клуба, пропадналия трансфер в Трабзонспор, националния отбор и предстоящата среща между Локомотив и Тотнъм.

"Всички награди, които получавам, са благодарение на моите футболисти и треньори - не само в Ботев, но и в националния отбор. Пожелавам си да спечелим няколко мача с Ботев, защото наистина се нуждаем от победи. Винаги съм казал, че ако има оферта, която устройва мен и клуба, ще седнем да говорим. Ако се наложи, можем да стигнем до това."

"Надявам се г-н Самуилов да се върне и нещата да са постарому. Защото направихме добър отбор. Дали ще се върне? Още нищо не знаем. С тази декларация искаме г-н Самуилов да се върне. Защото, докато беше той, всичко беше наред. А и отборът не играеше толкова зле. Сега нещата не ни се получават добре, малко или много това оказва влияние."

"Отборът на Трабзонспор ме следеше още от зимата. До лятото държахме връзка с тях и се бяхме разбрали да преговаряме след края на сезона. 3-4 дни преди мача със Славия в баража за Лига Европа ми се обади мениджър, който ми каза, че са се отказали. Не съм отказвал офертата от Трабзонспор. Няма нищо вярно в това, че аз съм им отказал. Продължавам напред и няма защо да се връщам назад."

"Щеше да е добре, ако имахме стадион. Едно е да играеш пред 3000, а съвсем друго пред 20 000 зрители. Аз съм го изпитвал. Надявам се съвсем скоро да се построи стадион, защото всички фенове мечтаят за това."

"Надявам се този карък да приключи. С Ботев загубихме точки в три мача в последните секунди, а след това и с националния отбор се случи същото в две поредни срещи. Надявам се това да е последно, защото не е приятно."

"Нагласата ни е да спечелим мача с Унгария. Все пак играем в София. Има време до този мач. Трябва да играем със самочувствие. Всички отбори, когато идват в София играят трудно. Надявам се да направим един хубав мач и да отстраним Унгария."

"Жалко е, че мачът ще се играе пред празни трибуни. Такъв отбор да играе в Пловдив е един голям престиж. Мога само да пожелая успех на Локомотив. Във футбола всичко е възможно. Най-важното е да вярват и да не се притесняват."