Футболистите на Ботев Георги Николов, Атанас Чернев, Димитър Папазов (България U21), Матвей Игонен, Йонас Тамм (Естония) и Фаустас Степонавичюс (Литва U21) се завърнаха от своите участия за националните си отбори и подновиха занимания на клубната база днес.

Какво направиха „канарчетата“ с националните си отбори?

– България U21 постигна престижна победа над Полша в мач от груповата фаза на квалификациите за Евро U21. Георги Николов записа пълни 90 минути в двубоя, докато Чернев и Папазов останаха на резервната скамейка.

– Естония допусна тежко поражение с 1:5 от Полша в полуфинален плейоф за класиране на Евро 2024. Централният защитник на Ботев Йонас Тамм изигра цял мач. Вратарят Матвей Игонен бе в разширения състав на Томас Хеберли, но остана на резервната скамейка.

– Литва U21 допусна две поражения в европейските си квалификации. В Нюпорт, младежките национали на Литва загубиха с 1:2 от Уелс, а няколко дни по-късно инкасираха и загуба с 3:0 от Дания. И в двата мача Фаустас Степонавичюс започна от първите минути, но бе заменен в 75-тата минута в мача с Уелс и в 77-та в мача с Дания. Друг футболист на Ботев, който ще се присъедини съм състава на Душан Керкез през лятото – Матиюс Ремейкис записа пълни 90 минути и в двата двубоя на младежкия национален отбор на Литва.

В днешния ден играчите проведоха редовно занимание със своите съотборници в „жълто-черно“ на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“. Георги Николов и Фаустас Степонавичюс проведоха индивидуални занимания във фитнес центъра на клубната база, докато останалите играчи излязоха на терен с основната група от футболисти.

Ботевистите продължават да се готвят за предстоящия важен домакински мач в неделя от 16:30ч. на стадион „Христо Ботев“ срещу Черно Море. Старши треньорът Душан Керкез ще може да разчита на всички налични футболисти в състава си с изключение на Антоан Конте.