Бившият футболист на Ботев (Пловдив) Костадин Видолов сподели, че отборът има големи шансове да отстрани Марибор. Той посочи кое ще бъде ключово в този първи двубой на стадион „Христо Ботев“ в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

„Ботев Пд може да спечели. Дай Боже да имат късмет момчетата и да ни зарадват. Това е първи мач в европейските клубни турнири от много години насам“, сподели Видолов.

Мачът е в четвъртък, 11 юли, от 21:00 часа.

„Еуфорията ще е много голяма за всички. Играчите не бива да се притесняват от нищо. Най-важното е треньорът Дишан Керкез и екипът му да са разузнали добре отбора на Марибор. Футболистите е нужно да са запознати със силните и слабите страни на противника. Словенците са корав отбор“, каза още бившият играч на „канарчетата“ за “Mач Телеграф“.

Според Костадин Видолов играчите на Ботев трябва да изчакат своите моменти и да имат търпение.

„Ще видим на какво ниво ще се представят новите футболисти. И в този сезон лидер ще бъде Ивелин Попов. Той е фигурата, която обединява. Попов промени много неща с присъствието си и обедини всички. Дано да бъде здрав, защото друг българин, подобна фигура като него не виждам. Той притежава огромна класа и лидерски качества, а това се вижда с просто око“, сподели още Видолов.