Наставникът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез беше изключително щастлив след успеха с 4:0 над Локомотив (София). „Канарчетата“ записаха пети пореден мач, в който не допуснаха гол, което е клубен рекорд.

“Честито на моите футболисти за чистата победа и благодаря на феновете за подкрепата в това време. Вкарахме няколко гола с преход. Имаме играчите, които могат да го направят. Днес подготвихме добре мача. Беше важно днес да сме спокойни и да покажем качество.

Вярвам, че в този момент сме по-добри от Локомотив София. Психологическият момент беше важен – ние се борим за точки, а те за седмото място. Не съм човекът, който ще гони рекорди, но в случая не за първи път правим заедно рекорд. Трябва да продължаваме да работим. Вратарят и защитниците са най-важните и свършиха страхотна работа.

Очаквам много хора не само за купата, но и в мачовете за първенството. Сигурен съм, че нашите фенове ще ни помогнат. Няма да бъде лесно, гледаме среща по среща. Работя двубой за двубой. Ще седнем и ще преговаряме.

Щастлив съм тук, но трябва да сложим картите на масата. Не съм искал повече пари, това са спекулации. Някои хора се опитват да разрушат атмосферата в отбора. Имам добра връзка с президента. Ако остана, добре, ако не – няма да бъде краят на света. Моята цел е концентрация върху отбора и да бъдем професионалисти”.