Треньорът на Ботев Душан Керкез говори след мача с ЦСКА 1948.

„Мислим, че изиграхме добър мач. Имахме план в последните 3 мача някои играчи да починат и да играем с млади играчи. Никой не обича да губи. Разбира се да мислим и за нашата почивка, тъй като започваме рано подготовка. В крайна сметка загубихме и трябва да поздравим съперника“, каза Керкез.

„Не е лесно за тези момчета, които не играят редовно. Това е моята идея – да им дам време и възможност, за да покажат най-доброто от себе си. Справиха се добре в голям период от мача. Допуснахме попадения след центрирания, но това е част от футбола. В това трябва да се подобрим“.

„Ние сме отбор, който иска да постигна резултати. Когато имаме възможност даваме възможност на млади момчета, ще го правим независимо от националността. Не защото са млади, а защото го заслужават. Голяма част от тези играчи играят редовно във втория отбор и получават време при мъжете. Искаме да играем добре в Европа и да се представим добре и да играем важна роля в шампионата през следващата година и да се борим за европейските турнири“.

„Това ще бъде последен мач за мъжкия ни отбор за първия отбор. Лъчо Балтанов ще направи бенефис за първия отбор. Той е легенда на Ботев Пловдив и заслужава цялото уважение. От утре някои основни играчи ще започнат почивка и това е добра възможност за някои от младите играчи да усетят атмосферата на тези мачове“, завърши Керкез.