Халфът на Ботев Янис Карабельов говори пред Спортал за подготовката на тима и очакванията за втория полусезон.

"Настроението е много добро. Чувстваме се уморени, но мисля, че това е нормално, защото това е целта на лагера. Трябва да сме максимално подготвени за старта на шампионата. Изиграхме една контрола, която имаше за цел да ни покаже къде бъркаме. Мисля, че ще си извадим нужните поуки.

Мисля, че няма нужда за притеснения след първата контрола, защото при контролите е много по-различно, отколкото в официалните мачове. Смея да твърдя, че изиграхме добър мач, въпреки че допуснахме три гола за едно полувреме. Опитахме да наложим нашия стил на игра с контролиране на топката. Да, допуснахме грешки на контраатака, но това е мястото, където трябва да работим и да пооправим някои неща.

Стана ми много мило и приятно, че съотборниците ми ме изненадаха за моя рожден ден. Благодаря на всички, че ме поздравиха. Не ми е за първи път да празнувам рожден ден в Турция, така че съм свикнал.

Бързо се случиха нещата с преминаването ми в Ботев. Това, което заварих тук, много приятно ме изненада. Много съм радостен, че съм в Ботев. Душан Керкез е човек, който държи изключително много на дисциплината и гледа всячески да ни подобрява като личности, футболисти и професионалисти.

За съжаление, започнахме слабо сезона, но в края му показахме какво е истинското лице на нашия отбор. Пожелавам си да продължим в същата възходяща линия. Сигурен съм, че този клуб го очакват много хубави дни и положителни емоции. Пожелавам си да спечелим Купата, но нека вървим стъпка по стъпка".