На 29 април от 20:00ч. Ботев трябва да се завърне на Колежа за домакинството си на Левски. След близо 10 години стадионът е готов да приеме първият си мач. 

Продължава и работата по съоръжението. В момента се поставя първия слой на козирката на Трибуна Изток, работи се и по вътрешността на стадиона. Слага се плексиглас на сектора за гости. Подготвя се и медийният сектор. 

В последните дни бяха тествани и ефектите на новото осветление, което е поставено на козирката на централната трибуна и Трибуна Изток. Беше тествано и озвучаването на новото съоръжение. 

Поставени са всички седалки. Вече са готови съблекалните, съдийските стаи, стаята за допинг контрол, видео контрол, делегатската стая. Сложени са и оградите на стадиона. Готов е и паркингът за над 600 автомобила. 

Колежа вече има Акт 15, а първият ден след великденските празници на 18 април се очаква да бъде и приемателната комисия за Акт 16. След като мине комисията стадионът ще бъде лицензиран от БФС, а от централата обещаха това да се случи още на следващия ден.

Така ако всичко е наред до 21 април стадионът може да получи всички необходими документи за експлоатация.

Именно тогава най-вероятно ще бъдат и пуснати билетите за мача. Бултрасите чакат с нетърпение това да се случи, като се очаква клубът да обяви как ще се продават билетите. В момента Ботев продава билетите на базата в Коматево, както и онлайн, но вече има обособена и билетна каса на Колежа. 

От Ботев обявиха, че готвят и много изненади за феновете, а официалното откриване най-вероятно ще състои около час преди мача.