Ботев спечели с 4:2 срещу Пирин като гост в предпоследен мач от редовния сезон в елита. Хеттрик реализира Антоан Бароан, а Александър Дюлгеров си отбеляза автогол. За Пирин Виктор Генев си отбеляза автогол, а Чебраилс Макрецкис вкара другото попадение за домакините. С успеха Ботев се спаси от попадане в групата за оцеляване и ще завърши 10-ти в редовния сезон. 

В 5-та минута Андрей Йорданов отправи удар, но Виктор Генев успя да изчисти топката малко преди голлинията. 

В 8-та минута Александър Дюлгеров стреля с глава, но над вратата. 

В 11-та минута Бароан пое топката от центъра напредна и отправи удар от границата на пеналта, но той беше неточен.

В 18-та минута след серия от рикошети в играчи на Пирин топката достигна до Бароан, който отново стреля от границата на наказателното поле, но този път топката срещна гредата. 

Бароан изпусна още едно изгодно положение в 23-та минута, когато получи топката от Акере, но ударът му премина опасно покрай вратата. 

В 27-та минута нападателят на Бароан все пак се разписа. Мертенс центрира в пеналта, а вратарят на Пирин Янко Георгиев и бранителят Вячеслав Велев се сблъсъка и топката достигна до французина, който на опразнената врата реализира - 0:1. 

В 30-та минута Ботев получи дузпа Акере беше фаулиран в пеналта от Макрецкис и съдията отсъди дузпа. Бароан застана зад топката и удвои преднината на тима - 0:2. 

Пирин се върна в мача в 44-та минута, Вячеслав Велев центрира по трева, а Генев се опита да изчисти, но вместо това си вкара автогол - 1:2. 

Ботев допусна изравняване по-малко от две минути след това, когато Чебраилс Макрецкис, които сред трансферните цели на Ботев и Левски, получи топката в наказателното поле, подигра се със защитата на Ботев и не остави шансове на Ханкич - 2:2. 

В началото на второто полувреме Минков намери добре Бароан в наказателното поле и той вкара, но голът беше отменен заради засада на Минков.

В 64-та минута след корнер и сериозно разбъркване пред вратата на Пирин Пунчец успя да центрира Переа докосна топката за Мертенс, който отправи удар, а изстрелът на нидерландеца се удари в Александър Дюлгеров и влетя в мрежата на Георгиев - 2:3. 

В 71-та минута съдията Драгомир Драганов беше привикан на ВАР да гледа евентуален червен картон на нарушение на Кондраков срещу Ханкич. При ситуацията Драганов не даде никакъв картон, но след прегледа прецени, че украинеца е за жълт картон. 

В 75-та минута Ботев вкара и четвърти гол, след като Красиан Колев центрира от корнер, а топката достигна до Бароан, който с атрактивен удар с външен не остави шансове на Георгиев, отбелязвайки своя хеттрик - 2:4. 

С изключително важния успех, който е първи за Ботев от 2 месеца насам, тимът си осигури 10-то място в редовния сезон кръг преди края. Ботев е 10-ти с 32 точки и не може да бъде изпреварен от преследвачите Ботев Враца и Берое, които остават в групата за оцеляване. 

Пирин пък е на 14-та позиция, която дава бараж за оцеляване срещу третия от Втора лига, а "орлетата" са с 21 точки.

В неделя Ботев приема Лудогорец в последен мач от редовния сезон. 

Пирин: Янко Георгиев, Вячеслав Велев, Раян Сенхаджи, Александър Дюлгеров, Андрей Йорданов, Венцислав Бенгюзов (Алекс Педински 90 + 2 мин.), Мартин Смоленски (Любомир Тодоров 86 мин.), Борис Тютюков, Чебраилс Макрецкис, Иван Тасев, Данийл Кондраков (Марсел Бибишков 90 + 2 мин.)

Ботев: Хидает Ханкич, Роберто Пунчец, Виктор Генев, Самуел Супрайен, Николай Минков (Рой Херман 90 + 4 мин.), Красиан Колев, Дилан Мертенс, Самуел Акере, Антонио Переа (Джеймс Етоо 72 мин.), Антоан Бароан (Мартин Секулич 82 мин.), Абдулай Траоре (Амаду Думбуя 46 мин.)