Ботев победи на Колежа Берое с 4:1 в Битката за Тракия. Хеттрик отбеляза Антоан Бароан, един гол вкара Ивелин Попов, а за Берое се разписа Джани Тоума. Това беше първа победа за Ботев откакто тимът беше поет от новия треньор Душан Керкез.

В 4-та минута Фаустас отправи опасен удар, но той премина покрай вратата.

В 18-та минута Джорди Мерлин центрира в наказателното поле към Вини Трибуле, който засече с глава, но покрай вратата.

В 22-та минута Фаустас засече центриране от корнер с глава, но Лунгарсо улови.

В 26-ата минута Берое можеше да открие, след като центриране рикошира в играч на Ботев и затрудни Кайзер, който изби, но топката стигна до Трибуле, който стреля, но Кайзер успя да избие. 

В 33-та минута Божидар Пенчев фаулира в наказателното поле Антоан Бароан и съдията Ивелин Занев отсъди дузпа. Антоан Бароан застана зад топката и не сгреши за 1:0. 

В последната минута от добавеното време Сантиаго Годой отправи опасен удар, който срещна гредата.

В 47-та минута Ботев удвои преднината си. Бароан получи топката и със страхотно изпълнение извън пеналта не остави никакви шансове на Лунгарсо - 2:0. 

В 52-та минута Вини Трибуле стреля, но покрай вратата.

В 62-та минута Рабей изведе Бароан, но той беше изпреварен от вратаря на Берое, който се опита да изчисти топката, но тя се удари в главата на Бароан и излезе в аут. След преглед с ВАР обаче се видя, че Лунгарсо е играл с ръце извън наказателното поле и беше изгонен с директен червен картон, а Ботев получи фаул. Франко Минго беше заменен, а на негово място влезе резервният вратар Родриго Ачинели.

След изпълнението на фаул от Реда Рабей, топката се удари в ръката на Енцо Ойос и Занев отсъди втора дузпа за Ботев. Бароан не сгреши и оформи своя първи хеттрик за този сезон и втори за Ботев, след като през миналия сезон реализира хеттрик и срещу Пирин - 3:0. 

В 74-та минута Джани Тоума отправи изстрел, но той не намери целта.

В 82-та минута Ивелин Попов пусна към Уме Умануел, който стреля, но над вратата.

В 85-та минута Берое върна един гол, след като Енцо Ойос подаде към Джани Тоума, който стреля Кайзер се опита да боксира, но топката все пак влетя в мрежата му за 3:1.

В 87-та минута Ивелин Попов направи страхотен пробив, стигна до границата на пеналта и с хубав удар вкара за 4:1.

В първата минута от добавеното време Балтанов стреля от дистанция, но топката беше избита в корнер от Ачинели. След последвалия корнер Уме Умануел уцели гредата, но беше свирена фаул за игра с ръка на нигериеца. 

С успеха Ботев събра 12 точки и е на 11-то място, а Берое е 8-ми с 14 точки.

Следващата събота Ботев гостува на ЦСКА 1948.

Ботев: Даниел Кайзер, Джеймс Етоо, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Антонио Перера (Лъчезар Балтанов 83 мин.), Точукву Ннади (Янис Карабельов 57 мин.), Самуел Акере (Николай Минков 76 мин.), Ивелин Попов, Фаустас Степанавичус (Реда Рабей 57 мин.), Антоан Бароан (Уме Емануел 76 мин.)

Берое: Хуан Лунгарсо, Густаво Каскардо, Едуин Ласо, Франко Минго (Родриго Ачинели 66 мин.), Енцо Еспиноса, Тиаго Сейхас, Божидар Пенчев (Джани Тоума 50 мин.), Джорди Мерлин (Франческо Селесте 50 мин.), Енцо Ойос, Вини Трибуле (Майк Севайос 75 мин.), Сантиаго Годой