Ботев победи Царско село с 2:1 в последния си мач за 2021-а година. Като домакин тимът изпусна изключително много положения и беше на крачка от това да загуби две точки, но след гол в 90-та минута стигна до успеха. Антоан Бароан откри в 10-та минута, а бившият играч и капитан на Ботев Лъчезар Балтанов изравни в края на първото полувреме. Победата за Ботев донесе Реда Рабей след гол в 90-та минута. 

Двубоят беше изгледан от собственика на Ботев Антон Зингаревич.

В 10-та минута хубав удар на Току беше избит от бившия вратар на Ботев Янко Георгиев, а при добавката Антоан Бароан вкара, но голът беше отменен заради засада. След преглеждане от страна на ВАР обаче стана ясно, че не е имало засада и голът беше зачетен - 1:0.

В 22-та минута Ален Стеванович стреля, но покрай вратата.

В 28-та минута Ботев направи страхотен пропуск. Бароан излезе сам срещу Георгиев и стреля, топката се удари във вратаря на Ботев и отиваше право към Па Конате, който трябваше да вкара на опразнената врата, бранителят засече топката, падайки, но прати топката над вратата.

В 35-та минута Маркиньос стреля отблизо, но Янко Георгиев успя да избие.

В 42-та минута Царско село успя да изравни резултата, след като бившият капитан на Ботев Лъчезар Балтанов засече центриране с глава след изпълнение на корнер от Лукас Диас - 1:1. Балтанов не се зарадва, а бултрасите му ръкопляскаха.

Ботев можеше да поведе отново веднага, но след изпълнение на ъглов удар от много близо Генев засече топката с глава, но в гредата. 

Вратарят на Царско село направи още едно спасяване и изби в корнер удар на Неделев в 37-та минута. Вратарят улови и удар на Джеймс Етоо.

Последва и удар на Мертенс, но той беше прекалено слаб и Георгиев улови.

В първите минути на втората част Маркиньос стреля, но вратарят на Царско село отново спаси. 

Царско село отговори с удар на Милчо Ангелов, който беше избит в корнер от Аргилашки.

В 56-та минута Конате подаде в наказателното поле към Току, който веднага стреля, но покрай вратата.

Последва нов шут на Неделев, който затрудни Георгиев, но той успя да избие.

В 64-та минута удар на Маркиньос беше избит от Янко Георгиев, а след това бившият страж на Ботев спаси изстрел и на Реда Рабей.

В 78-та минута Неделев изведе влезлият през втората част Димитър Тонев сам срещу Георгиев, но ударът на юношата на Ботев срещна напречната греда. 

В 86-та минута удар на Маркиньос премина над вратата.

В 90-та минута Ботев най-накрая стигна до гол, Маркиньос беше изведен и пусна пас към Реда Рабей, който на опразнената врата успя да реализира за 2:1.

С победата Ботев стана четвърти и ще зимува на четвъртото място в елита с 32 точки. Царско село ще зимува на последното 14-о място с 11 точки.

Ботев: Георги Аргилашки, Самюел Супрайен, Виктор Генев, Джеймс Етоо, Дилан Мертенс, Реда Рабей, Па Конате, Емануел Току, Тодор Неделев, Маркиньос, Антоан Бароан (Димитър Тонев 69 мин.)

Царско село: Янко Георгиев, Мартин Кавдански, Ален Стеванович, Милчо Ангелов (Гаетан Миси Мезу 69 мин.), Лъчезар Балтанов, Диас Насименто, Лукас Диас (Дилян Георгиев 77 мин.), Венцислав Василев, Милан Йокич (Петър Атанасов 77 мин.), Александър Александров, Луи Нганиони, Карлос Охене (Никола Колев 15 мин.)