Легендата на Ботев Георги Попов - Тумби даде интервю пред Trafficnews.bg в него той говори за Ботев, миналите години, новата си страст и велики личности като Джачинто Факети и Георги Аспарухов - Гунди.

За уважението и миналите години 

"В онези години имаше по петима много силни играчи само в един отбор. Бяхме големи приятели и винаги в отбора на първо място беше колективът. Не се надпреварвахме кой е по-добър. Навремето нямаше спортист, който да не практикува поне два-три спорта. Аспарухов играеше волейбол, аз бях гимнастик и това ми помогна да бъда по-пъргав, издръжлив, а Бог ми е дал да бъда бърз. Преди мач винаги играехме волейбол. Всички тези спортове ми дадоха много в моята футболна кариера. Тези качества се изразяваха в класа. Когато се съберат хора с различни качества правят класен отбор. На 17-годишен започнах да играя професионален футбол. Винаги имахме уважение към по-големия. Отнасяхме с уважение към всички по-възрастни Райно Панайотов, Райко Стойнов, Георги Чакъров. Ние с Дерменджиев и Аспарухов бяхме национали, но винаги сме ги слушали, когато по-опитните говорят. Те бяха строги, но много ни обичаха и винаги се застъпваха за нас. Това е голямата разлика от сегашното време, в което уважението към по-големия вече е все по-рядко."

За разочарованието и защо не стъпва на стадионите 

"Възмутен съм от псувните по стадиона и затова вече не ходя на мачовете. Бях преди време на мач на Ботев, когато имахме школа в Раковски, но още от загрявката се започна с псувните. Бях много възмутен и от тогава не стъпвам на стадиона. Не е нормално, когато един футболист изиграе добре положение или вкара гол да му ръкопляскаш, а при грешен пас да го псуваш. Аз гледам от друга гледна точка футбола и съм съсредоточен в играта. Продължавам да гледам, но вече само по телевизията. Навремето Ботев беше номер 1 по феърплей. За съжаление по всичките стадион вече стана така и това много ме разочарова."

За бъдещето на Ботев

"Лично за мен Ботев трябва да бъде управляван от хора, които милеят за клуба. За мен е най-важно клубът да се завърне на стадиона. Аз съм оптимист, че това ще стане и по моя информация до 2-3 месеца ще бъде започнат стадионът. Името на стадиона обаче не трябва да бъде променяно. То трябва остане стадион "Христо Ботев", защото това е идентичността на клуба. Ако някой иска да дойде да инвестира е хубаво да има готов стадион и ако това стане съм сигурен, че ще се намерят и по-лесно спонсори. В момента Ботев се лъкатуши, тимът прави хубав мач, но след това прави слаб. Трябва да има стабилност и отборът да бъде постоянен." 

За приятеля - големият италиански национал и легенда на Интер Джачинто Факети

"Имах честта да играя срещу Факети и да бъдем големи приятели. Той беше кавалер във футбола. Канил ме е в Италия със семейството. Той ни предостави апартамент с кола и всичко, което можеше да си представите. Такива бяха времената при нас, че аз нямаше как да го поканя, защото нямаше как да му предложа това, което той ми предложи. В наш спортен вестник бяха писали защо Факети е Факети. Че не пие, не пуши и пие само мляко. И той пиеше уиски и пушеше, когато обаче излезеш на терена това не му пречеше и беше номер 1. Пороците тогава бяха основно цигарите и пиенето. Случвало се да пушим да пием по питие, но когато отида на тренировка и на мач трябва да съм на ниво. Можеш или не можеше. Като знаеш, че можеш го правиш, но когато знаеш, че не можеш трябва да спреш. Той ми каза, че той решава какво прави и това си е негов проблем. Сега има много повече пороци от преди, но когато излезеш на терена трябва да си на ниво. Голям човек беше Факети, аз бях школата на Раковски, когато почина през 2006г. и изпратих своите съболезнования на семейството. Исках да кръстим стадиона в Раковски на името на Факети, но така и не стана. Ние направихме много добра школа в Раковски и всички футболисти от Пловдив искаха да играят в Раковски."

За новата си страст волейболния отбор на Марица

"Не съм изпускал мач женския волейболен отбор на Марица. Треперя като малко дете. Волейболът е традиция в Марица. Марица е безспорен шампион от много години. Това говори за едно превъзходство. Аз като кършаклия не мога да не се гордея. Вълнувам се изключително много, защото Пловдив е моят град, а Марица е моята река. Ние сме един велик град. Тук е минала цивилизацията на света."

За големия Георги Аспарухов - Гунди 

"Гунди беше прекрасен човек. Той е с всестранни качества. Военно ръководство реши вместо да отиде в Сливен да дойде при нас в Пловдив. Не започна по най-добрия начин при нас и започнаха да роптаят срещу него. Натискаха треньора ни Георги Генов - Джогата да маха Гунди. Той им каза да го оставим още два мача и ще стане любимец на цяла България, така и стана. Той беше страхотен и готов футболист още преди това. Не ние го направихме футболист, но мисля, че в Пловдив се разви много. Искаха го в Италия, Англия, защото беше изключително класен. При победата ни срещу Стяуа в евротурнирите с 5:1 излезе прякора му "златната глава". Казваше ми, че неговите голове са мои, може и да е преувеличил. За мен беше лесно каквото и топка да дам знам, че Аспарухов щеше да вкара. Беше уникален с играта с глава. Беше футболист от класа и се държеше с всички нормално. Искаше да остане в Ботев беше категоричен, но от Левски и София казаха, че или се връщаш в клуба или футбол няма да играе. Гунди беше много обиден, а имаше и отношение към него от властта в последните му години преди катастрофата."