Новият старши треньор на Ботев Станислав Генчев даде първата си пресконференция. Генчев говори за новия сезон, очакванията, подготовката и селекцията. 

"Искам да кажа, че съм изключително щастлив, че заставам начело на Ботев. През зимата имаше бегли разговори, но нещата бяха много сериозни през лятото и успяхме да стигнем до споразумение. Нашата цел е да се изгради отбор, който е равностоен на средноевропейските. Трябва да върнем тима в евротурнирите и той да участва постоянно в тях. Тук всичко е на ниво и трябва да отговорим на очакванията на феновете и ръководството. Много е важно каква селекция ще направим, за да се направи конкурентноспособен отбор. Говорихме за няколко имена и съм казал моите виждания. Имаме разбирателство и работим по списък. Все още нямаме нов футболист, но се водят преговори. Иска ми се колкото се може по-бързо да дойдат новите играчи. Нуждаем се по един човек във всяка линия, но в защита ще ни трябват повече. За Галин Иванов аз научих от медиите, че го искам. Моите виждания за селекцията са за по-млади футболисти. Неделев не сме разговаряли и няма шанс да се присъедини към нас", каза новият треньор на Ботев при първата си пресконференция.

"Разговорите ги водих директно с господин Зингаревич. Аз нося цялата отговорност и ще одобрявам футболистите. Никой няма да ми се меси. Той има голяма скаутска мрежа и той ще ми предлага футболисти, но без мое одобрение няма да се привлича никой. Трябва да има млади футболисти в отбора вече зависи и от тях кой как ще се наложи. Ботев винаги е имал два стълба чисто историческо - публиката и Детско юношеската школа. Ще следим младите футболисти в дублиращия отбор и за мен е важно да наложа няколко момчета. Дал съм списък с български играчи, които искам да привлечем. Заминаваме в Банско в петък и ще играе с румънските Университатея Крайова и Политехника Яши. Ще изиграем поне още две контроли, но се водят преговори. Каквото зависи от мен ще направя всичко възможно да победим в дербито. Някои от момчетата пристигнаха днес. Ще имам индивидуален разговор с всеки един тях. Искаме да решим проблемите и да изглеждаме по друг начин. В петък ще стане ясно с кои от наличните играчи ще продължим", заяви Генчев.