Треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев говори след края на лагера на отбора в Банско. Той завърши с победа с 2:0 над румънския Политехника Яш в контролна среща.

"Доволен съм, че постигнахме победа с чиста мрежа. Организацията ни в защита беше по-добра отколкото в предишния мач, но трябва да се има предвид и нивото на противника. Това е отбор, който тази година влезе от Втора в Първа лига. Не трябва да ни е мерило. В атака имахме същите слабости – създадохме 5-6 положения, но реализирахме само едно през първото полувреме. Явно доста усилия трябва да хвърлим в тази насока“, започна Генчев.

„Направихме добър лагер в последната седмица, защото преди това работихме с по-малка група. Нямаше как да работим за големи неща от играта. Доволен съм от дисциплината. Прибираме се в Пловдив, предстои ни хубава контрола с Арис, която ще ни покаже моментното състояние, аз знам, че не сме и на 50% от това, което искам, но в оставащите две седмици до началото на първенството трябва да наваксаме“, продължи той.

„Очаквах през тази седмица да се присъединят петима нови футболисти, за съжаление двама от тях отказаха вече. Надявам се другите трима, с които водим разговори, да приемат, защото е видно, че имаме нужда да се подсилим във всяка една линия, особено в защита ще ни е трудно, ако не вземем тези футболисти. Не е лесно да привлечеш добри футболисти от чужбина в България, няколко български играчи също ни отказаха, не знам по каква причина, явно са имали по-добри оферти, към днешна дата не са подписали с никой, но не приеха нашата оферта. Говорихме по тази тема със собственика (б.р. – интерес към играчи на Ботев от други клубове), но към днешна дата няма нищо сигурно, има вероятност двама да бъдат продадени“, разясни Станислав Генчев.