Дълговете на ФК Ботев са стопени с около 1.7 милиона лева за период от две години, стана ясно на извънредното общо събрание на Сдружението. През 2015 г., когато новото ръководство дойде на власт в жълто-черния клуб, задълженията са били 2.4 милиона лева, а към 1 ноември, тази година са около 700 000 лева. В близките дни се очаква клубът да изчисти още 160 000 лева задължения към НАП.

Събранието излъчи и 3-ма кандидати, които да влязат в Борда на директорите на ФК Ботев, като бе гласувано той да бъде в нов формат от 5 души, вместо от досегашните трима. Това са Васил Наумов, Радослав Кошински и Теодор Бочев. Кандидатурите им трябва да бъдат одобрени на акционерното събрание във вторник, като Васил Наумов със сигурност влиза в Борда. Ако другият акционер, освен Сдружението - ТЦ-ИМЕ, не предложи двама кандидати, в Борда ще влязат изпълнителният директор на канарчетата Ангел Палийски и финансовият директор Иван Йотков.

Междувременно бившият представител на Сдружението в Борда Борис Гиздаков бе упълномощен да преговаря и да проучва алтернативни варианти за довършването на строежа на стадион "Христо Ботев". Два от са чрез заем от Българска банка за развитие и програма Джесика и са били предложени от финансовия министър Владислав Горанов след среща с феновете на Ботев. Припомняме, че довършването на Колежа ще струва около 15 милиона лева, за да отговаря на изисквания за мачове от вътрешното първенство и Купа България, или около 30 милиона лева - за да вземе лиценз за 4-та категория на УЕФА и на него да се играят срещи от евротурнирите.