Вчера феновете на Ботев бяха в еуфория, но не защото отборът победи или вкара първи гол на Колежа, а защото тимът беше пълен изцяло с българи. 

Смелото решение беше на временния наставник Стефан Стоянов, който заложи изцяло на юноши от школата на клуба. Реално срещу Арда излезе Ботев 2, а единствените по-опитни бяха - Станислав Работов, който също е юноша на Ботев, опитният Лъчезар Балтанов, който изпълни мечтата си и изведе Ботев с капитанската лента на Колежа и взетия през зимата от Септември Красиан Колев, който е един от малкото играчи на тима през този сезон, който направи силно впечатление напук на слабия сезон за повечето играчи. 

Над 10 000 бултраси бяха на стадиона и това направи двубоя третия най-посетен на Колежа след мачовете с Левски и Лудогорец. Ботев продължава да няма победа и попадение на новия стадион, но феновете знаеха, че отборът ще излезе само с българи и те бяха на стадиона. 

През целия мач младите играчи бяха окуражавани от феновете и аплодирани. 

След края на двубоя пък се случи нещо, което рядко се вижда. Феновете нахлуха на терена след загуба с 0:3 и бяха радостни, че Ботев играе само с българи. Те надъхаха младите играчи и се снимаха с тях. 

Хубавата новина е, че почти сигурно новият треньор на Ботев ще е българин - Станислав Генчев. Очаква се той официално да бъде обявен утре. Дали обаче в Ботев ще заиграят все повече българи ще разберем през следващия сезон, но определено има индикации това да се случи.