Феновете на Ботев се събраха пред Община Пловдив с искане на отговори за строителството на стадиона. От Община Пловдив заявиха, че няма да имат представители на срещата, като феновете очакваха да се срещнат с тях.

Изпълнителният директор на Ботев Герман Чистяков присъства на протеста.

На центъра имаше много полиция, която пазеше фенове, а по наша информация се е стигнало и до леко напрежение около хотел "Тримонциум" между фенове на Ботев и Локомотив, но е имало само обиди и не се е стигнало до по-сериозни сцени, след като полицаите са предотвратили сбивания. 

Полицаите направиха и кордон пред сградата на Общината. 

Основните притеснения на феновете са, че няма да има козирка на стадиона и той няма да е напълно завършен, както и че все още не е ясно за какво са похарчени 25-те млн. лева. 

Феновете скандираха "Искаме си Колежа", пяха песни на любимия си отбор.

За момента всичко преминава без инциденти. 

"От април 2020г. се чакат сметки за стадиона и след две години и половина пак сме тук със същите въпроси. Още не знаем за какво ще бъдат похарчени 25-те млн. През 2019-а година беше внесен проект, миналата година също беше внесен, в началото на тази имаше трети внесен проект. До сега трябваше да са усвоени тези пари. На стадион Локомотив се строи и няма проблем, а при нас винаги има. Искаме нормален, откровен честен отговор. Две години срещи. Скоро гражданите на Пловдив ще събират пари за Модър-Царевец, ул. Даме Груев, за пробива под Водната палата. Как феновете ще плащат за общински стадион. Феновете на Левски събират пари, за да си спасяват отбора, а не да си строят стадиона. Примерът на кмета беше леко нелеп", заяви един от известните фенове на Ботев Атанас Стафунски.