Петима играчи на Ботев са с изтичащи договори, контрактите им са до 30 юни 2023, но на този етап няма никакви индикации, че те ще бъдат подновени. 

Треньорът Бруно Балтазар заяви, че не са водени преговори с петимата, но очакват те да бъдат професионалисти и до изтичането на договорите да дадат всичко от себе си за клуба, което пък значи, че явно от клуба няма да им предлагат подновяване. 

С изтичащи договори са вратарите Хидайет Ханкич и Георги Аргилашки и бранителите Па Конате, Самуел Супрайен и Виктор Генев.

От петимата само Аргилашки не е сред основните играчи на клуба.

Освен петимата Ботев най-вероятно ще има оферти и за Точукву Ннади и Уме Емануел. Двамата заминаха за Световното първенство до 20 години в Аржентина и ще играят за отбора на Нигерия. Двамата са в полезрението на руски клубове и се очаква да има още оферти и след Мондиала. 

В Ботев се очаква да се завърнат Димитър Тонев, който е под наем в Пирин, Елвис Ману, който е под наем в Грьонинген и Мохамед Брахими и Реда Рабей, които са под наем в руския Факел. Не е ясно обаче каква ще е тяхната съдба при завръщането им и дали ще останат в клуба.