Eлвис Ману говори в "Домът на футбола" за престоя си в Ботев, работата с новия треньор и как се чувства с екипа на "канарчетата".

"Започнахме добре срещу Черноморец Балчик, само след две минути вкарахме първия гол. Това направи мача по-лесен за нас. Продължихме така и вкарахме отново. Довършихме нещата през второто полувреме. Знаехме, че ще вложат много страст и енергия. Нашата задача беше да бъдем мотивирани поне колкото тях. Смятам, че се справихме. Не им дадохме шанс да вкарат гол.

Купата е начин да играеш в Европа. Това е приоритет не само за нас, но и за всички. Тук се нуждаем само от 4-5 мача да стигнем до европейските турнири, това е най-лесният начин. През втората част на сезона ще ни е трудно. Трябва да съкратим 10 точки разлика. У дома не сме лесен отбор за побеждаване. Целта е да печелим повече мачове и стъпка по стъпка да мислим за шестото място.

Искаме да сме максимално напред в класирането. За нас няма значение шесто или седмо място. Позицията ми е на номер 10 през последните няколко години. Откакто дойдох тук, е по-различно, защото играем с двама нападатели. За мен няма значение, всичко е наред. Дойдох в същия ден с Желко Копич и не съм работил с предишния наставник. Визията му за игра е много ясна. След няколко мача стилът ни на игра изглежда очевиден. Знаем какво правим.

Искаме да играем много директно и да сме агресивни в единоборствата, както и да пресираме високо. Това се забелязва още от началото и е отличен начин на игра. Не си поставям конкретни цели за отбелязани голове. Искам да продължа, както досега и да видим до къде мога да стигна.

Трябва да се подобрим като отбор, като всеки друг, имаме своите слабости, върху които трябва да работим, за да спечелим повече мачове. В края на деня всичко опира до точките", сподели Ману.