Джак Лейн, който стана любимец на феновете на Ботев, след като в дебюта си вкара решителен гол в дербито срещу Локомотив даде интервю пред клубната телевизия на Ботев. 

"Започнах да тренирам футбол, когато бях 4-5 годишен. Просто нямах какво друго да правя, когато се преместихме в Швеция – нямах много приятели. Първото нещо, което научих на български, беше "само Ботев“. И ми отне известно време. Най-силните ми качества са, че съм бърз. Работя много и искам да се уча", каза Джак Лейн.

"Познавах треньора отпреди. Същото така се познавам с Па Конате, както и още един приятел, който можеше да пристигне тук. Вече бях заинтересован към Ботев, когато започнах да разговарям с Вали и така изяснихме всичко. Най-важното нещо е да сме заедно. Защото, когато печелим, печелим заедно и когато губим, губим заедно. Искам да се развивам, колкото се може повече. Искам да завършим на колкото се може по-предно класиране. Очевидно в момента е, че целта е топ 3. Лудогорец са добър и качествен отбор. Надявам се да се получи хубав мач и да ги победим. Най-красивият стадион, на който съм бил е Парк де Пренс, но тогава не влязох в игра", каза Лейн.

"Не знаех, че феновете са ме нарекли Джак Изкормвача. Знам, че повечето хора ми казват Джак Даниелс. Странно е, понеже това ми е и истинското име. Но Джак Изкормвача не звучи зле. Да, правил е някои лоши неща, но може да ми остане. Пасва ми", заяви нападателят на Ботев.