Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) се наложи с 2:0 над Гигант (Съединение) в контролна среща. Двубоят се игра на централния терен на "Футболен комплекс Ботев 1912".

Двата тима направиха приятен за наблюдаване мач, като за това спомогна и поведението на гостуващия тим. Третодивизионният отбор се опитваше да играе комбинативен футбол и на няколко пъти застраши сериозно вратата на "канарчетата".

В първите минути головите положения липсваха, а в 30-ата минута Монир Ал Бадарин пропусна добра ситуация. 4 минути по-късно Бадарин пусна страхотен пас към Мохамед Брахими, който преодоля вратаря и на празна врата вкара за 1:0.

До края на първата част с пропуски се отчетоха асистентът за първия гол, както и Самуел Акере. Второто полувреме стартира с пропуск на гостите, а в 60-ата минута Брахими вкара втория си гол, този път от дузпа.

В 70-ата минута "сините" направиха сериозен пропуск, след като центриране от фаул бе засечено от нападател, но топката мина над вратата. В 77-ата минута настъпи най-красивият момент в мача, след като Джеймс Етоо стреля от центъра на терена, кълбото прехвърли вратаря, но се спря в страничната греда.

До края на двубоя двата тима си размениха по едно положение. "Канарчетата" нацелиха напречната греда с далечен удар, а малко преди края играч в синьо пропусна от близка дистанция.