Ботев може да срещне румънския Университатеа Крайова, ако отпадне в първия предварителен кръг на Лига Европа от Марибор.

При загуба от словенците пловдивчани ще срещнат румънците във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите, а първият мач ще е в Пловдив на 25 юли, а реваншът ще е в Румъния на 1 август.

Това беше най-добрият жребий, защото другите възможни съперници бяха далеч по-тежки - Юргорден (Швеция), Виктория Гимараиш (Португалия), АЕК Атина (Гърция) или Цюрих (Швейцария).

От другите български отбори Черно море е с най-лош жребий и ще играе срещу израелския Апоел Беер Шева. Първият мач е на 25 юли в Израел, а реваншът е на 1 август в Разград.

ЦСКА 1948 изтегли не лош жребий и ще играе срещу победителя от двойката Малишева от Косово или Будочност от Черна гора. Първата среща е на 25 юли в София, а реваншът е на 1 август. 

Ако Лудогорец отпадне от Динамо Батуми в първия предварителен кръг на Лига Европа ще срещне Дъ Ню Сейнтс или Струга във втория предварителен кръг на Лигата на конферениците.

Ботев ще играе с гръцки гранд, ако отстрани МариборТимът ще срещне Панатинайкос при успех над словенците

Ботев с много тежък жребий в първия кръг на Лига ЕвропаТимът ще срещне най-успеншия словенски отбор - Марибор