Хебър днес трябва да обяви окончателно дали са получени парите от трансфера на голаджията Георги Николов в пловдивския Ботев, пише "Мач Телеграф". Драмата между двата клуба стана пълна в края на миналата седмица, когато от Хебър извадиха изпълнителен лист за 240 000 евро срещу "жълто-черните".

Ако парите не бъдат платени до края на март, Ботев няма да получи лиценз за следващия сезон. Според нормативната уредба на БФС всички договори, сключени до края на месец февруари, трябва да бъдат изплатени до 31 март.

В петък вечерта бе разпространена информацията, че Ботев е превел 200 000 евро, но тя не потвърдена нито от Ботев, нито от Хебър. Вероятно днес ще стане ясно дали парите са постъпили в сметката на Хебър, с което проблемът ще бъде решен.

Според запознати обаче тези пари ще решат малка част от финансовите проблеми на Хебър. Счита се, че Хебър дължи над един милион лева на различни институции, организации и фирми.

Хебър ще съди Ботев заради трансфера на Георги Николов, лицензът на "канарчетата" е застрашенВ клуба не са постъпили никакви пари, въпреки че крайният срок беше на 6 март