Нидерландският халф на Ботев Дилан Мертенс даде интервю пред официалния сайт на клуба за предстоя си в клуба, как се чувства в Пловдив и каква е разликата между българския и нидерландския футбол.

"Бях петгодишен, когато стартира с футбола. На 12 години за първи път започнах в професионален отбор. Агент от България ми предложи да дойда в Царско село. Аз се съгласих и стана моят трансфер в България. След това направих трансфер в Ботев. Най-голямата разлика между България и Нидерландия и двете страни има добри, но голямата разлика е, че футболът е по-физически тук има много борба", заяви Мертенс. 

"Когато дойде офертата от Ботев направих проучване и много ми хареса, че идвам в такъв голям клуб с голяма история. Това беше достатъчно да направя своя избор. Атмосферата е в Ботев е страхотна. Тимът има и страхотни фенове, които ни подкрепят винаги. Получи се страхотно дерби усещането беше страхотно. За мен при нашето домакинство ще е много по-добре и нямам търпение за този мач", добави нидерландския халф.

"Живея близо до центъра и има хубави ресторанти. Прекарвам доста време в парковете със сина ми. Най-важното през сезона е да усъвършенствам играта си, а за клуба да се класираме по-напред в класирането", каза още нидерландецът. 

"Пожелавам късмет на феновете и да ни подкрепят както до сега.  Аз ще дам всичко на терена за отбора и се надявам да направим добри игри и да правим феновете щастливи", заяви халфът.