Тази вечер бъдещият изпълнителен директор на Ботев Пловдив Даниел Серехидо даде първото си обширно и пространно интервю за българска медия! С него разговаря PlovdivDerby.com. Очаквайте утре цялото интервю със сеньор Серехидо, а сега се запознайте с позицията, която той изрази относно днешното съдийство на главния съдия Давидов и помощниците му:

– Добре, нека поговорим сега за днешния мач, за вашите впечатления и претенциите, които футболният клуб има към съдийството …

– Мисля, че отборът се представи добре в мача днес. Честно казано, мисля, че направихме добър мач и лесно можехме да го спечелим. За съдийството има какво да се каже, не само за днешния ден, не само за мачовете на Ботев. Какво се случи днес в мача, всички можеха сами да видят. Не съм пристрастен. Това е тенденция в българския футбол, която всеки може да види и когато казвам всеки, имам предвид всички: Българска федерация, фенове, играчи и всички. Тук не става въпрос за Ботев, не става дума за съдии, които свирят срещу нас. Тук става въпрос за съдии, които унищожават професионалния български футбол. Дойдохме в Пловдив в търсене на превъзходство и се стремим към това. Изисквам това от моя екип и очаквам същото и от останалите заинтересовани страни тук.

От Българския футболен съюз, от останалите клубове и определено от съдиите. Разбираме, че всеки прави грешки от време на време, но днес правилните решения бяха изключения. Ако ме попитате какво бих направил, ако този съдия беше мой служител, имам ясен отговор на въпроса, бих го уволнил, защото той не само вреди на моята компания, но и на бизнеса като цяло. Загубих броя колко пъти той спря мача днес без причина. 3-4 пъти той отсъждаше фалове, преди те действително да се случат. Всеки имаше възможност да види какво се случи на терена днес.

Ако това не се промени незабавно, ако Българската федерация не предприеме необходимите действия, за да поправи тази грешка, ние сме длъжни да преминем към следващи инстанции, тъй като сме лоялни към футбола и носим отговорността да поддържаме футболната индустрия жива, защото това поведение го убива.

– Но мислите ли, че Ботев направи достатъчно от футболна гледна точка, за да спечели, както днес, така и в предишните мачове под ръководството на новите треньори?

– Честно мисля, че заслужихме да спечелим мача днес. Беше много добро първо полувреме с няколко грешки и добър мач като цяло.