Ботев постигна първа победа през новия сезон, след като победи Септември у дома с 3:1. Головете за пловдивчани вкараха Елвис Ману, Антоан Бароан и Виктор Генев, а за Септември се разписа Симеон Александров. Двубоят беше последен за "канарчетата" преди градското дерби с Локомотив, което е следващата събота. Двама титуляри на Ботев - Дилан Мертенс и Мохамед Брахими излязоха с контузии по време на двубоя и ще са под въпрос за дербито.

В 3-та минута Бароан стреля, но Шейтанов улови. 

В 7-та минута Ману напредна и с хубав пас намери Брахими в наказателното поле и французинът не остави шанс на Шейтанов и вкара. Голът обаче беше отменен заради засада след преглед с ВАР.

В 12-та минута Рабей стреля от фаул, но неточно.

В 26-та минута Ботев поведе, след като Елвис Ману пое топката от центъра, премина покрай играчите на Септември, остана сам срещу Шейтанов и не му остави шансове за 1:0. Това беше и дебютно попадение за Ману с екипа на Ботев. 

В 32-та минута Ботев направи принудителна смяна, след като Дилан Мертенс се контузи и в игра влезе Димитър Тонев.

В 40-та минута Херман подаде към Току, който намери Брахими, но ударът му премина над вратата.

В 47-та минута Красиан Колев стреля, но Ханкич улови.

В 50-та минута Асен Чандъров отправи опасен удар от дистанция, но Ханкич изби в корнер. 

Две минути по-късно Брахими получи сериозен удар от Иван Арсов и беше изнесен на носилка, а Николай Минков го замени, а това беше втора принудителна смяна за Ботев. Феновете и играчите на Ботев искаха директен червен картон, но играчът на Септември получи само жълт картон.

В 65-та минута след центриране от корнер Ману стреля с глава и той затрудни Шейтанов, който обаче успя да избие топката. 

В 72-та минута Бароан стреля с глава след изпълнение на фаул, но покрай вратата.

Само секунди по-късно Бароан се озова в наказателното поле и от точката на дузпа този път не сгреши и вкара за 2:0.

В 76-та минута Бароан центрира и Генев засече с глава и отбеляза, но голът беше отменен заради засада. След близо петминутен преглед с ВАР обаче голът беше зачетен и пловдивчани поведоха с 3:0. 

В 84-та минута Симеон Александров беше изведен добре, навлезе в наказателното поле и намали резултата - 3:1. 

Това беше първа победа за Ботев от началото на сезона. Тимът е с четири точки на 14-а позиция, а Септември е 11-и със седем.

На 3 септември Ботев ще играе срещу Локомотив в Пловдивското дерби, а двубоят е на "Лаута".

Ботев: Хидайет Ханкич, Рой Херман, Виктор Генев, Самуел Супрайен, Дилан Мертенс, Дилан Мертенс (Димитър Тонев 32 мин.), Реда Рабей (Джаспър Ван Хертъм 84 мин.), Емануел Току (Бисер Бонев 84 мин.), Антоан Бароан (Мартин Секулич 84 мин.), Елвис Ману, Мохамед Брахими (Николай Минков 52 мин.)

Септември: Димитър Шейтанов, Мартин Стойчев, Асен Георгиев, Иван Арсов, Мартин Ачков, Александър Тодоров (Асен Чандъров 46 мин.), Мартин Стоянов (Реди Каса 63 мин.), Айкут Рамадан, Красиан Колев (Атанас Кабов 63 мин.), Симеон Александров, Димитър Костадинов (Йоан Гаврилов 90 + 3 мин.)