Отборът на Ботев загуби с 0:2 от румънския Университатя (Крайова) в първата си контрола от лятната подготовка. Двубоят се игра в Банско.

Срещата бе неофициален дебют за Станислав Генчев начело на "канарчетата". Участие в мача взеха всички футболисти, с изключение на Уме, Ннади, Рабей, Думбоуя, Перера и Херман.

Мачът започна с размяна на едно положение пред двете врати. В 4-ата минута румънците откриха резултата след атака отдясно и диагонален удар.

Секунди по-късно опасен удар на Траоре бе избит от вратаря. В 6-ата минута Секулич бе изведен очи в очи със стража, но ъгълът бе скъсен и ударът мина покрай вратата.

В 15-ата минута Траоре на свой ред се отскубна сам срещу вратаря, но опита да стреля покрай него и стражът спаси. В 25-ата минута грешка в отбрана на Ботев завърши с неточен удар отблизо.

В 38-ата минута далечен удар на Траоре бе избит от вратаря, а в последната минута шут на Тонев от средна дистанция рикошира в бранител, а вратарят изби влизащата под гредата топка.

След почивката головите положения бяха изключителна рядкост. В 75-ата минута центриране от корнер бе избито, топката се озова в играч на белите, той стреля от 20 метра и след рикошет кълбото влетя във вратата.

В 85-ата минута пред Минков се откри най-добрата ситуация за гол, след като се отскубна и остана сам срещу вратаря, но стражът изби с крак.