Ботев отново не успя да победи и загуби с 0:3 гостуването си на Берое в среща от 16-ия кръг в първенството. Еривалдо откри, Фал вкара за 2:0, а крайния резултат оформи Георги Ангелов. Така Ботев продължава да няма победа от 26 октомври и от тогава няма вкарано и попадение.

Дебют начело на Ботев записа временният наставник на тима Стефан Стоянов.

В 9-та минута удар на Иван Минчев премина над вратата. Последва и фаул изпълнен от Минчев. Аргилашки беше хванат в крачка, но за късмет ударът премина покрай вратата. В 20-та минута Берое откри резултата. Минчев подаде към Еривалдо, който си нагласи топката за удар и не остави шансове на Аргилашки за 1:0. На повторението се видя, че при паса към Еривалдо е имало засада, но голът беше зачетен. В 30-та минута Макута стреля покрай вратата. В 39-та минута удар на Минчев от фаул премина над вратата. В 44-та минута удар на Лебон беше спасен от Аргилашки.

В 54-та минута Еривалдо проби, навлезе в наказателното поле и подаде към Фал, който реализира за 2:0. В 57-та минута Берое направи 3:0, след центриране на Еривалдо Георги Ангелов засече с глава и направи резултата класически. В 69-та минута удар на Тонев беше избит в корнер от Генадий Ганев. В 70-та минута удар на Джонатан беше спасен от Ганев. В 87-та минута Трифонов стреля, но над вратата.

Ботев е 10-ти с 14 точки, а Берое се изравни на петото място с ЦСКА 1948 и двата тима са с по 24 точки.

Берое: Генадий Ганев, Крум Стоянов, Теди Мезаг (Илиас Хасани 82 мин.),, Георги Ангелов, Стив Фюртадо, Александър Цветков, Иван Минчев, Кийлън Лебон (Александър Василев 74 мин.), Гаюс Макута (Димо Бакалов 74 мин.), Еривалдо (Октавио 63 мин.), Алиюн Фол (Кукула 63 мин.)

Ботев: Георги Аргилашки, Виктор Генев, Маркиньос Педросо, Филип Филипов, Джонатан, Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноса (Димитър Пройчев 67 мин.), Мите Цикарски (Станислав Работов 77 мин.), Кристиан Добрев (Салиф Сисе 67 мин.), Димитър Тонев, Иван Василев