Ботев стартира с победа новия сезон

"Канарчетата" победиха Пирин с 2:1 у дома

Пловдив 24.07.2021 20:45 2076 0
Ботев стартира с победа новия сезон

Ботев стартира чудесно новия сезон с победа с 2:1 над новака Пирин. Па Конате и Маркиньос вкараха головете за пловдивчани.

В 19-та минута Ботев откри резултата, след като Николай Минков центрира чудесно към Пане Конате в наказателното поле, който с хубав удар с глава не остави шансове на Петър Петров за 1:0. 

''Жълто-черните'' организираха отлична атака в 25-ата минута, но не се стигна до нов гол. Малко по-късно Конате излезе очи в очи с Петров, но вратарят на Пирин направи блестящо спасяване. В 36-ата минута Спас Георгиев беше намерен в наказателното поле на Ботев Пловдив. Той овладя, обърна се и стреля, но право в ръцете на Аргилашки. Само секунди по-късно Георгиев отново беше активен в предни позиции, но шутира в обсега на вратаря на Ботев. В 41-ата минута за пореден път се видяха големите проблеми в защита за Пирин, от които Ботев Пловдив се възползва за втори път. Атанас Илиев получи топката в центъра на терена и продължи с едно докосване към Маркиньос. Бразилецът изскочи зад линията на центъра и се устреми сам към вратата на гостите. Маркиньос беше безпощаден и разстреля Петър Петров - 2:0.

В 53-ата минута Георги Аргилашки спаси коварен удар с глава на Станислав Манолев, насочен точно под гредата. Минута по-късно гостите от Благоевград намалиха своето изоставане. След разбъркване в наказателното поле и няколко блокирани удара Стилиян Николов успя да промуши топката между купа от играчи и намали резултата - 2:1. Отборът на Ботев Пловдив отговори веднага с нов сериозен пропуск, когато Маркиньос засече центриране на Николай Минков с глава, но Петър Петров блокира удара с плонж. Топката беше атакувана от Па Конате, а след това левият халф-бек на ''жълто-черните'' стреля, но пред топката застанаха защитник на Пирин и стражът на гостите. С дружни усилия те блокираха изстрела. Станислав Манолев изпълни добър фаул в 76-ата минута. Той успя да прехвърли стената, но сантиметри го разминаха с гола.

В следващия кръг Ботев гостува на Черно море във Варна.

Ботев: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Станислав Работов, Филип Филипов, Емануел Току, Дилан Мертенс, Николай Минков, Реда Рабей, Маркиньос, Атанас Илиев

Пирин: Петър Петров, Орлин Старокин, Николай Бодуров, Стелиян Николов, Петър Занев, Светослав Дяков, Красимир Станоев, Спас Георгиев, Станислав Манолев, Антон Карачанаков, Преслав Йорданов

Изпрати новина