Ботев ще се опита да сложи край на черната серия, в която е от началото на сезона днес. Тимът е с пет поредни мача без победа - четири загуби и едно равенство. Днес тимът гостува на Локомотив София в мач от четвъртия кръг в елита, а срещата е от 18:30ч. на стадион "Локомотив" в София.

Ботев ще бъде и с нов треньор, след като Азрудин Валентич напусна поста и ще бъде съветник на собственика Антон Зингаревич. Новият треньор е Артур Ованесян, който водеше дубъла на "канарчетата".

В четвъртък Ботев приключи участието си в евротурнирите, след като загуби гостуването си на АПОЕЛ с 0:2 в Никозия в турнира Лигата на конференциите. Преди това за първенство у дома пловдивчани паднаха 0:2 от Арда. Локомотив София направи 1:1 като гост на Берое.

В класирането Ботев е на последното място и единственият отбор без спечелена точка след първите три кръга, а Локомотив София е на 14-о място с две точки.

През миналия сезон Ботев победи в Пловдив с 2:0 и направи 0:0 като гост в София срещу Локомотив. 

Аут за Ботев са трайно контузените Станислав Работов и Тодор Неделев, както и новото попълнение Рой Херман. Па Конате се завръща след наказание. Бранителят пропусна мача с Арда. 

Съдия на двубоя ще е Станимир Тренчев.

Вероятни състави: 

Локомотив София: Александър Любенов, Алан Диас, Матеус Роча, Камен Хаджиев, Селсо Рапозо, Ивайло Найденов, Красимир Милошев, Мики Орачев, Димо Бакалов, Илия Димитров, Карлос Франса

Ботев: Георги Аргилашки, Роберто Пунчец, Самуел Супрайен, Виктор Генев, Джеймс Етоо, Па Конате, Реда Рабей, Николай Минков, Емануел Току, Мохамед Брахими, Мартин Секулич