Отборът на Ботев (Пловдив) се наложи с 4:0 над Марица (Пловдив) в контролна среща в паузата на националните отбори. Двубоят се игра на Футболен комплекс "Никола Щерев - Старика".

"Канарчетата" имаха контрол над мача през всичките 90 минути. Срещата започна с ранно попадение в полза на футболистите на Душан Керкез. След мощен удар от границата на наказателното поле, Мартин Секулич откри резултата в полза на "жълто-черните". В 30-тата минута удар на Уме Емануел срещна напречната греда.

До края на първата част последваха множество опасни атаки пред вратата на "синьо-жълтите" но двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 1:0.

На полувремето в състава на "жълто-черните" бяха извършени множество смени. След дълго отсъствие, първи минути записа халфът Дилан Мертенс. В 64-тата минута пробив от дясно на фланга доведе до неразбирателство в защитата на Марица и се стигна до автогол. В 70-тата минута на мача, "канарчетата" получиха правото на 11-метров наказателен удар - Антоан Бароан застана зад топката и направи резултата класически.

В 81-та минута гостите останаха с човек по-малко. В 87-та минута, Дилан Мертенс навлезе в наказателното поле на гостите, стреля, топката се отби от вратаря, а Самуел Акере бе на точната позиция и отбеляза за 4:0.

До края на двубоя няколко добри пробива по двете крила завършиха с неточни удари във вратата на гостите.

Следващата събота Ботев Пловдив гостува на Ботев Враца в среща от първенството. Марица е домакин на Монтана също в събота в двубой от Втора лига.

Ботев: Хидает Ханкич, Николай Минков, Джаспър ван Хертъм, играч на проби, Константинос Балоянис, Янис Карабельов, Лъчезар Балтанов, Ивелин Попов, Уме Емануел, Амаду Думбуя, Мартин Секулич