Ботев сериозно работи по намирането на нов треньор. Вчера от клуба обявиха, че новият треньор ще бъде обявен до края на настоящия сезон, което означава, че най-късно около 7 юни тимът ще обяви кой ще е новият наставник.

Спортният журналист Борис Касабов заяви в предаването "Пред Стадиона", че Станимир Стоилов има сериозна оферта от Ботев. 

Ботев е предложил оферта с много добри финансови параметри на наставника, но той все още не е категоричен дали ще поеме тима. 

Стоилов вече води един път "канарчетата" в периода 2013-2014. 

Станимир Стоилов е без отбор, след като изненадващо напусна Левски в началото на април, защото остана недоволен от управлението на клуба. 

Припомняме, че вчера от клуба заявиха, че се разделят с настоящия си наставник Бруно Балтазар в края на сезона и неговият договор ще бъде прекратен. Аут от клуба в края на сезона ще бъде и съветникът на собственика Зингаревич - Азрудин Валентич. 

Отборът иска да обърне политиката през новия сезон и се очаква новият наставник да е българин. Освен Мъри доста коментирано име е и наставникът на Локомотив София Станислав Генчев. Ботев вече води преговори с Генчев през зимата да поеме отбора, но тогава не се стигна до нищо конкретно. С Генчев ситуацията обаче ще бъде доста по-лесна сега, защото се очаква той да разтрогне договора си с Локо София в края на сезона, защото президентът на клуба Иван Василев обяви намеренията си да напусне клуба. 

Ботев в момента е на 10-та позиция и изпраща разочароващ сезон, въпреки че клубът е трети по бюджет след Лудогорец и ЦСКА.