Ботев ще приключи днес сезон 2023-2024 с домакинство на Арда. Мачът ще се играе от 20:00ч. на стадион Христо Ботев в Пловдив.

Двубоят ще е по-специален за Лъчезар Балтанов, за който това ще е бенефис за първия отбор на Ботев. Със сигурност той ще започне като титуляр и в хода на двубоя ще бъде заменен, за да обере овациите на публиката. Балтанов от новия сезон ще е играещ помощник-треньор на дубъла на Ботев, който ще играе във Втора лига.

Пловдивчани изпратиха изключително успешен сезон, в който спечелиха Купата на България, след като победиха във финала Лудогорец с 3:2 и ще играят в Лига Европа от новия сезон. 

За Арда двубоят е важен, защото тимът се бори с ЦСКА 1948 за седмото място. Кърджалийци обаче имат по-малки шансове, защото трябва задължително да победят и да се надяват ЦСКА 1948 да не вземе мача си със Славия.

В класирането Ботев е 9-ти с 45 точки, Арда е на 8-то място с 48 точки, а ЦСКА 1948 е на седмата позиция с 49 точки.

В миналия кръг Ботев загуби след обрат от ЦСКА 1948 с 1:2, а Арда победи у дома с 3:1 Славия. 

През сезона това ще е четвърти мач между двата отбора. Арда спечели в Пловдив с 2:0, а Ботев спечели в Кърджали с 2:0. В послединя мач Арда спечели в Кърджали с 2:1.

Трайно контузен за Ботев е Георги Николов, а Лъчезар Балтанов се завръща след наказание. 

Съдия на двубоя ще е Васимир Ел-Хатиб. 

Вероятни състави: 

Ботев: Матвей Игонен, Ехидже Укаки, Атанас Чернев, Ивайло Видев, Димитър Папазов, Джон Емануел, Лъчезар Балтанов, Фаустас Степонавичюс, Янис Карабельов, Кристиан Нвачукву, Мартин Секулич

Арда: Анатолий Господинов, Деян Лозев, Милен Стоев, Пламен Крачунов, Окези Ебенезер, Лъчезар Котев, Иван Тилев, Ел Мами Тета, Борислав Цонев, Станислав Иванов, Тонислав Йорданов