Ботев приема днес шампиона Лудогорец в последен мач от редовния сезон в елита. Двубоят ще се играе от 20:15ч. на стадион "Христо Ботев"

Това ще е втори мач на Колежа, след като той беше открит преди седмица след почти 10 години, но в него Ботев загуби с 0:1 от Левски. 

Мачът ще е доста емоционален за бившия капитан на Ботев Тодор Неделев, който се завръща на Колежа, но с екипа на Лудогорец. Доста е вероятно и Неделев да започне като титуляр, след като се възстанови от контузия, която го извади от терените за месец.

В последния мач в първенството Ботев победи с 4:2 Пирин като гост и си осигури оставането в групата. Тимът ще играе в групата между 7-мо и 10-то място, но реално ще доиграва сезона, защото няма никакви шансове за седмата позиция. 

Лудогорец пък победи трудно в последния кръг Берое у дома и днес се нуждае от задължителна победа, за да спечели редовния сезон в елита. Това ще даде предимство на шампионите да са домакини в мача в плейофите срещу преследвача ЦСКА.

Ботев е 10-ти с 32 точки и до края на сезона може да стигне само до 9-то място, което в момента е на 5 точки. Лудогорец е лидер със 71 точки с една пред ЦСКА, който играе утре с Ботев Враца у дома. 

За двубоя се продадени вече близо 10 000 билета.

Аут до края на сезона за Ботев са Точукву Ннади, Уме Емануел и Атанас Чернев. 

Съдия на двубоя ще е Георги Гинчев. 

Вероятни състави: 

Ботев: Хидает Ханкич, Виктор Генев, Самуел Супрайен, Роберто Пунчец, Николай Минков, Дилан Мертенс, Антонио Перера, Самуел Акере, Красиан Колев, Абдулай Траоре, Антоан Бароан.

Лудогорец: Серджио Падт, Аслак Фон Витри, Игор Пластун, Франко Русо, Гонсало Авила, Клод Гонсалвес, Тодор Неделев, Кирил Десподов, Густаво Нонато, Бърнард Текпетей, Игор Тиаго